24
apr

Dobbel andreplass i nordisk mesterskap i trylling 2018!

Hedné med premier etter nordisk mesterskap i trylling
En veldig fornøyd Hedné etter å ha mottatt dobbel andreplass i nordisk mesterskap i trylling.

Under helgens nordiske mesterskap i trylling tok Hedné med seg to andrepremier hjem!

21. – 22. april 2018 arrangerte Magiske Cirkel Norge nordisk mesterskap i trylling. Dette var en del av Nordic Magic Convention 2018 som også markerte Magiske Cirkel Norges 90-årsjubileum. Markeringen inneholdt både et storslagent trylleshow, seminarer og workshops med noen av verdens ledende tryllekunstnere, og altså nordisk mesterskap i trylling. Tryllekunstnere fra alle de nordiske landene samlet seg i Drammen til vennlig kappestrid. Som vanlig ble det avholdt separate konkurranser i såkalt nærmagi / close-up magi og trylling på scene.

Naturlig «neste skritt»

Hedné ble i 2017 Norgesmester i trylling på scene. Derfor var det ekstra spennende å se hvordan det ville gå å måle seg mot representanter fra våre naboland. For å gjøre det ekstra spennende var materialet også helt nytt og satt sammen spesielt for denne konkurransen! Juryen bestod, som alltid, av 5-7 tryllekunstnere med høyt tryllefaglig nivå. Deltakerne vurderes langs en rekke parametre, som både teknikkmagisk atmosfære, og underholdning. Hedné har tidligere fungert som dommer i nordisk mesterskap i trylling, og vet litt om hva som bedømmes. Likevel oppleves selvsagt konkurransesituasjonen veldig ulik beroende på om en sitter i juryen eller deltar!

I denne konkurransen var Hedné den eneste som deltok i både close-up og scene. Dette gjorde at presset ble ekstra stort, ettersom det skal presteres godt to ganger. Da overdommer i juryen ropte opp vinnerne var gleden derfor stor da han ble tildelt en andreplass i begge klasser! Ikke bare er hver av prisene en sterk anerkjennelse fra fagdommerne, men det signaliserer også Hednés styrke i begge sjangre.

Som profesjonell tryllekunstner opptrer Hedné i mange ulike sammenhenger. Noen ganger er publikumsantallet 5 og andre ganger er det 500. Nettopp derfor er to slike priser et bevis på at Hedné er en solid tryllekunstner og underholder å regne med – uavhengig av sjanger og størrelse.