Hedne.com

Livet som tryllekunstner: Typiske spørsmål, del 2

Da er tiden inne for å forsøke å svare på noen flere typiske spørsmål jeg får som tryllekunstner. I det første innlegget, som du kan lese her, tok jeg for meg hvordan og når jeg begynte med trylling. Nå skal jeg ta for meg et spørsmål som kanskje er ENDA mer vanlig, nemlig et som handler om hemmelighetene og metodene vi tryllekunstnere har. Er du klar?

Hvordan gjorde/gjør du det trikset / den tryllekunsten?

«Veldig bra, takk!»

Dette er ikke et uvanlig spørsmål for tryllekunstnere å få etter å ha vist en tryllekunst til et publikum. Mange av oss har også en innøvd respons. Disse kan være «jeg gjorde det veldig bra!» eller «jeg kan fortelle deg det, men da må jeg nok drepe deg». Personlig er jeg ikke bestandig så opptatt av hvordan alt gjøres. Jeg er mest opptatt av å fortelle historier, og å dele en opplevelse med publikum når jeg tryller. Derfor er det også ganske sjelden at du ser meg trylle på fest eller i andre uformelle sammenhenger. Det er med stolthet jeg stadig sjeldnere opplever at folk stiller slike spørsmål, og jeg tror kanskje det skyldes at jeg viser at det ikke er så viktig.

Om jeg får spørsmålet stiller liker jeg imidlertid å svare med et annet spørsmål, og det er: «vil du virkelig vite det?». Det vil jeg at du som leser dette også skal tenke over. Det finnes så få mysterier og uforklarlige fenomener igjen i verden i dag, så lite å undre seg over og som gir en opplevelse av at det umulige er mulig. Trylling kan, når det er utført som best, gi opplevelsen av ganske uforklarlige mysterier. Likevel er de fleste tryllekunster er i kjernen ganske enkle. Det er også verdt å huske på at akkurat som at du ikke finner musikken samme hvor mye du demonterer pianoet musikken kommer fra, vil du heller ikke finne svaret på mysteriet ved å plukke fra hverandre tryllekunsten. Tryllingen skjer nemlig mellom menneskene som er involvert – mellom utøver og betrakter.

Som «Men in Black»

Jeg har følgende påstand: i det øyeblikket du får vite hvordan en tryllekunst fungerer ødelegges noe av det du opplevde da du først så tryllekunsten. I motsetning til hva de gjør i filmen «Men in Black» er umulig å slette kunnskap og ting en har sett. Derfor vil gleden over undringen etter å ha sett en tryllekunst ødelegges for alltid om du får vite hvordan det gjøres. Avslutningsvis skal det også sies hemmelighetene bak de aller fleste tryllekunstner er ganske simple og enkle. Derfor blir folk gjerne litt skuffet når de får vite hvordan noe gjøres. De opplever rett og slett ikke egentlig å finne løsningen på mysteriet de opplevde. Det kan være farlig å se bak gardinen!

Kan du lære meg en tryllekunst?

Har du lest det som står over? Vil du fortsatt lære en tryllekunst?

Det vanskelige med å lære bare én tryllekunst er at trylling er som å spille et instrument; om en ikke kan spille instrumentet fra før går det sjeldent an å lære bare ett stykke. I tillegg: de tilfellene en lærer seg ett stykke er det oftere «Lisa gikk til skolen» enn en av Beethovens pianosonater. Likevel går det an å lære noen enkle tryllekunster. Jeg tror også at nettopp ved å lære seg noen tryllekunster, og å forstå hvorfor disse tryllekunstene fungerer, vil en kanskje bli interessert i å lære stadig mer! Så ja, jeg vil gjerne lære deg en tryllekunst!

Spørsmålet er da: vil du lære å trylle? Da kan du lese mer om det her!

Exit mobile version